1. Wat ga je met deze verhalen doen?
  2. Voor wie schrijf je?
  3. Wie kan er meedoen?
  4. Wat is een repat?
  5. Waarom doe je dit?
  6. Veranderd, dat klinkt zo negatief, wat bedoel je daar mee?
1. Wat ga je met deze verhalen doen?

In eerste instantie staan ze op deze website, zodat iedereen ze kan lezen. Daarnaast wil ik verhalen in kranten, magazines, online of offline gepubliceerd krijgen. Dit is afhankelijk van het onderwerp en de actualiteit en nog niet vastomlijnd. Mocht je interesse hebben in één van mijn verhalen voor publicatie, neem dan contact op.

2. Voor wie schrijf je?

Ik schrijf voor twee groepen mensen. De ene groep is de repats, zij die zich misschien zullen erkennen in de verhalen en hoop kunnen vinden dat alles goedkomt ;).

Door de verhalen in magazines e.d. te publiceren hoop ik mensen te bereiken om te laten zien hoe mensen denken die buiten Nederland hebben gewoond en toch Nederlander zijn. Om hun perspectief te delen met Nederland, omdat ik denk dat het een unieke kijk is op onze samenleving.

3. Wie kan er meedoen?

Iedereen die één jaar of meer buiten Nederland gewoond heeft, nu terug in Nederland is en merkt dat het anders is om weer hier te zijn. Lees hier meer.

4. Wat is een repat?

Een repat is iemand die een teruggekeerde expat of emigrant is. Het is een Engelse term, maar in het Nederlands is er tot nu toe nog geen goed alternatief. Suggesties? Laat maar weten!

5. Waarom doe je dit?

Dat leg ik uit in dit artikel. Korte samenvatting: Verhalen zijn mooi!

6. Veranderd, dat klinkt zo negatief, wat bedoel je daar mee?

Veranderen hoeft natuurlijk helemaal niet negatief te zijn. De meeste mensen zullen hun leven in het buitenland niet anders overgedaan hebben. Ze zijn blij met wie ze nu zijn en genieten weer van het leven in Nederland. Feit is wel dat veel mensen die terug naar Nederland komen zich anders voelen dan hun medelanders. Sommige hebben een andere visie gekregen op het leven, anderen pakken het praktische leven nu echt anders aan en een derde zou het liefst zien dat Nederland net iets meer wordt zoals hij of zij dat in zijn hoofd heeft. Kortom, veranderen kan alle kanten op en met een nieuw perspectief kan het leven soms nog mooier worden.

Eén reactie

Geef een reactie