‘Een groter formaat logo om te kunnen printen? Dat heb ik niet, wat ik altijd doe is in Word het plaatje gewoon uitrekken, dat kan toch ook?’

‘Ik wil dat onze nieuwsbrief uitgeprint kan worden, daarom verstuur ik deze als PDF.’

‘Onze website is toch prima zo? Je kunt heus wel een hulpvraag indienen, kijk dat zit daar rechtsonderaan pagina drie van het vierde keuzemenu.’

(oudere) vrijwilligers

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de opmerkingen/vragen die ik de afgelopen maanden heb gehad van voornamelijk (oudere) vrijwilligers die met liefde communicatie oppakken voor hun organisatie, maar geen idee hebben wat ze eigenlijk moeten doen.

De online wereld snappen

Dat er geroepen wordt dat ouderen net zoveel tijd op internet doorbrengen als jongeren betekent nog niet dat ze die wereld snappen.

Techniek is niet zo eng


Maar het leuke is… dat als ik met ze om de tafel zit ze steeds meer inzien wat er nodig is om gezien te worden, gehoord te worden en dat al die techniek misschien niet zo eng is als ze eerst dachten. Maar ik ben wel eerlijk en zeg ze wel dat er echt iets moet gebeuren.

Daarom zei laatst een collega wat ze over mij hoorde: Ze is wel een beetje direct, maar ja, je hebt er wel wat aan.