De eerste keer dat ik het nummer ‘Fix you‘ van Coldplay hoorde stroomden de tranen over mijn wangen. Vanaf de eerste woorden ‘When you try your best, but you don’t succeed.’ tot aan de gitaarsolo die mij op een ander level raakten. Passend bij de tekst ’tears come streaming down your face’.

De pijn die ik voelde in mijn eigen leven, die ik wilde wegnemen bij de mensen in mijn omgeving en zelfs mijn instelling in mijn werk kwam bij elkaar in één lied. 

En terwijl ik dit schrijf hoor ik het nummer door mijn koptelefoon, terwijl ik op de bank zit bij te komen van een volle week en weer moet ik even wat wegslikken.

Waarde gedreven doet soms pijn

De enige conclusie die ik kan trekken is dat het soms best pijn doet om waarden-gedreven te leven en werken. Als je daadwerkelijk probeert de wereld mooier te maken, dan kost dat soms een stukje van je eigen ziel. Dat kostte me eens m’n baan en dat kost me nu hoofdbrekens over de toekomst van mijn bedrijf.

Eenvoudiger en eerlijker

Ik vind dat we in een complexe wereld leven. Ik zie mensen uitvallen omdat ze niet mee kunnen komen. Ik wéét wat het is om niet mee te kunnen komen of buiten de boot te vallen. Dus ben ik in mijn werk ook altijd op zoek naar de mogelijkheid om de wereld eenvoudiger, grijpbaar, simpeler te maken. Door middel van tekst of maatwerk advies.

Tegelijk weet ik hoe het is om oneerlijk of respectloos behandelt te worden, omdat je jong bent of vrouw, anders denkt, of niet de juiste papieren hebt. En het kan me nog steeds boos maken als ik dat om me heen zie gebeuren. Daarom werk ik voor bedrijven en organisaties die zo naar de wereld om hen heen kijken.

Dus blijf ik werken vanuit mijn waarden. Ik
kan denk ik ook niet anders. Dit is waar ik voor sta, dit is waar mijn
bedrijf voor staat. En vanuit die kern breng ik iets in de wereld.

Heilige woede

Die heilige woede probeer ik wat beter te kanaliseren deze dagen door me in te zetten voor organisaties die de wereld mooier, eerlijker of eenvoudiger maken, maar soms is alles even genoeg, zoek ik ‘m weer op en sluit mijn ogen. Even hoef ik niet de wereld te redden.

Hoe werk jij?

Ik wilde je even een kijkje geven in mijn hoofd, en ik hoor graag of hoe zoiets bij jou werkt. In je hoofd, in je bedrijf, je organisatie.

Werk je vanuit waarden? Werk je vanuit principes? Je hart? Geef het een naam….