Ik zat er vorige week even helemaal doorheen. En eindelijk deed ik eens wat anders… In plaats van dan nog harder te gaan werken en nog meer naar mijn schermpje te staren, klapte ik mijn laptop dicht, trok ik mijn wandelschoenen aan en wandelde een etappe mee met Martine van Wolfswinkel die het Marskramerspad liep.

Ondernemen en dingen voor jezelf doen


We hadden het over het hele leven, waaronder ondernemen als vrouw, voor jezelf dingen doen, schrijven en hoe ver af leven van het ontwerp dat we ooit als mensen ontwikkelden. {en we zagen een hert door het veld springen}

Zo bijzonder om ook weer te ontdekken bij mezelf hoe vrienden, kennissen en (oud) collega’s vaak invloed hebben gehad zonder dat ik het zelf doorhad. Zo schreef Martine over thuisonderwijs in Peru, daardoor zag ik het zitten om thuisonderwijs in Thailand te geven.

En zo gaf Karin van der Tuin het goede advies om een dag voor jezelf te plannen. Het was het beste dat ik kon doen.

Ofzo


Zo kan ik wel een lijst maken tot in de wolken, maar wat ik vooral wil zeggen is dat ik vroeger altijd dacht dat ondernemers slimme mensen zijn die een goed idee hebben. Inmiddels weet ik dat ieder mens bestaat in verbinding met anderen, veel meer nog dan we zelf denken en dat ondernemen een groot deel is om te durven verbinden met de ander.
Ofzo.