‘Other people are hell.’ quootte mijn vriend Sartre vlak voor Oudejaarsavond (hij had het van Wednesday, de serie op Netflix, maar dat terzijde).

Geen zin in socializen dus… en ik had net gehoord van Karin van der Tuin dat dat best oké is. Dus ik slikte drie keer als extravert en zei: ‘Zullen we dan de eerste etappe lopen van het Pieterpad, midden in de nacht, zodat we om twaalf uur in the middle of nowhere zijn?’

Uit de hand gelopen grap

Die grap liep een beetje uit de hand en nu loop ik bijna ieder weekend dat we beide kinderloos zijn twee etappes van het Pieterpad. Afgelopen weekend nog 24 en 21 km, langs dorpen als Schoonloo, Sleen, Holsloot en meer namen die ik nooit bij topo geleerd heb. We zijn nog maar in Drenthe, maar het is misschien wel één van de betere spontane starts geweest die ik heb gemaakt.

Gewoon beginnen en je ziet wel waar je eindigt, of niet.

Dus daar liepen we gistermorgen bij Sleen, de zon scheen (er was regen voorspeld!), we waren nog een beetje stijfjes van de lange afstand de dag ervoor, maar we gingen. Tussen de weilanden een strook groen. Nou ja, nu nog niet groen, maar we roken en hoorden de voortekenen van de lente. *als je het nog niet gedaan had, moet je hierbij ff het filmpje luisteren, hoor de stilte, proef de lente*.

Oké, ik was dus vrij lyrisch en pakte mijn telefoon voor onderstaand filmpje.

Verbinding maken


En zag allemaal berichten van LinkedIn… voor de oproep van online marketeer de dag ervoor, omdat Brendy Batenburg ‘m genoemd had in haar nieuwsbrief. ‘Joe,’ dacht ik, ‘jullie zie ik maandagmorgen wel weer.’

Dus tja, daar zit ik. Maandagmorgen, een lijst met mensen die ik niet had gehad als ik niet (vrij spontaan) een bericht op LinkedIn had gepost.

Spontane uitstapjes

Niet iedereen is een match voor deze klus, maar iedereen is een waardevolle toevoeging aan mijn netwerk. Want je weet nooit waar je uitkomt als je gewoon ergens begint.

En daarom… voor iedereen die denkt ‘zal ik wel reageren, zal ik een verbinding aangaan, is dat niet vreemd…’ Doe het gewoon. Je weet nooit waar het uitkomt. Spontane uitstapjes kunnen misschien wel tot iets heel moois leiden. Contact.

Nou ja, ik hoop ooit op de St. Pieter te staan, maar verder zie ik het wel.

Fijne werkweek!