‘Je straalt op de ene foto openheid en benaderbaarheid uit en op de andere geslotenheid, mysterie, wat norser kijk je.’

Een tijdje terug deelde ik op LinkedIn twee foto’s van mijzelf en wat hierboven staat is een weergave van de gemiddelde reactie. Met daarin dan ook nog ‘dus ik vind die ene of die andere mooier.’

Het riep bij mij twee dingen op:

1. Wat wil ik zelf uitstralen? Wil ik openheid, aardigheid, etc. uitstralen of hou ik wel van wat stoerders en mysterieuzer en ongrijpbaarder (ik weet het antwoord nog niet echt). En wat zegt dat over mijn werk? Moet ik daarvoor aardig overkomen, is het belangrijk dat mensen me als vriendelijk zien op de foto (hoewel ik dat in werkelijkheid misschien niet altijd ben?).

2. Zie dan hoe belangrijk je uitstraling is in wat mensen over je denken! Dat geldt niet alleen voor mijn hoofd, maar ook voor al die afschuwelijke websites, slechte teksten, onduidelijke, oudbollige, wollige taal die niet overeenkomen met wie je bent én met wie je wilt zijn als organisatie.

Soms krijg ik wel eens vragen of een nieuwe site echt nodig is, want ‘ik heb eens zitten rondkijken, dan doen we het zo slecht nog niet.’ Mijn reactie: ‘Maar is jullie website een weergave van wie jullie zijn en hoe jullie over willen komen?’ ‘Nee, dat toch ook niet.’ ‘Dan is het dus wél belangrijk.’

Beeld: Ter referentie een nostalgisch ouderwetse pagina.